Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Hruškový koláč se zakysanou smetanou

0.0
Hruškový koláč se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Těsto: 220 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g cukru, 3 lžíce studené vody Náplň: 280 ml zakysané smetany, 3 žloutky, 120 g moučkového cukru, 60 g hladké mouky Na ozdobu: 3 hrušky, strouhaný kokos

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru a studené vody vypracujeme těsto na koláč, které vmačkáme do koláčové formy o průměru 24 cm.
V míse smícháme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Vymícháme na hladkou hmotu, kterou potom nalejeme na koláč.
Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na 4 díly a poté nakrájíme na plátky.
Smetanovou náplň nalijeme na koláč a na ní rozložíme hrušky. Poté posypeme strouhaným kokosem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie